2011. augusztus 16., kedd

Utunk filmes vonatkozásai

Türingiai utunk előtt felkészülésnek megnéztük a Luther c. filmet. Ez jól is jött, mert aztán számos Luther-kegyhelyet érintettünk, és így tudtuk becsülni a jelentőségüket. Ezzel együtt a filmet csak a reformáció iránt különösen érdeklődőknek ajánlom, a sztárok dacára korrekt, de nem lázba hozó történelmi tabló marad.


Moritzburg kastélya miatt néztük meg utólag a Három mogyoró Hamupipőkének című mesét. A Hamupipőke 1973-as cseh-ndk átdolgozásában több jelenet a kastély előtt játszódik, például itt veszíti el a hősnő azt a bizonyos cipellőt. Idén télen a kastélyban lesz is egy kiállítás a filmről. Az augusztusi zimankóban jólesett nézni ezt a kedves, havas, zenés, állatos mesét, karácsonyra minden gyerekes családnak ajánljuk. Már Veró is majdnem az egészet kibírta. (Német szöveggel fenn van a neten.)


1 megjegyzés:

  1. A "Három mogyoró" Németország mindkét felén olyan kultikus karakterrel bír, mint Magyarországon a "Kemény kalap és krumpliorr" vagy mondjuk a "Macskafogó"; generációk nőttek fel rajta és minden évben sarkpillére a karácsonyi tévéprogrammnak.

    VálaszTörlés