2011. december 16., péntek

Legoland


A földalatti, természetesen csurig Legóból készült vidámpark meglepően frekventált helyen, a Potsdamer Platzon található. Egy életnagyságú Legozsiráf posztol a bejáratnál. Bent az építőkockák hegyei mellett különböző barkácsszakkörök, építőkockát öntő gépek, körhinta, szellemvasút, 3D mozi várják az ifjúságot. A belépés 3 éven aluli gyerekeknek ingyenes, de ennek megfelelően Veró még nem sokat tudott kezdeni. Ő még nem is látott legot, építeni sincs türelme, két körhintára meg fel sem engedték. Kínlódtunk a 3D filmmel (autós üldözés, csak játékfigurákkal), felültünk a szellemvasútra (kínzókamra sikolyokkal, belépés 90 centinél magasabbaknak!), megnéztük az építőkockákból kirakott dzsungelt. Benn egy akváriumban legóhal úszkált, szép példájaként a keresztmarketingnek (az Aquadomot ugyenezen cég üzemelteti). Nekem legjobban a berlini épületek makettjei tetszettek. Egyébként tényleg csuda dolgokat raktak össze, Batmantől George Bushig.


Sajnos még nem szoktam meg, hogy a gyerekszórakoztató intézmények színvilágban, hangulatban és kialakításban leginkább a gyorséttermekre hasonlítanak. A belépő 3 éves kor fölött 7-16 euró (aszerint, mennyire előre veszed), felnőtteknek is, amit elég borsosnak találok ahhoz képest, hogy egyetlen cég reklámja az egész és persze „exit through the gift shop”. Volt már felnőtt, aki gyerek nélkül eljött ide szórakozni?


Este még az ingyenjegyet is beváltottam a moziba. Lars von Trier Melankóliáját néztem, ami emlékezetes mű, de embert próbáló volt végignézni.

Csíkos Nagyapa a Computerspielemuseumot böngészte eközben. 

A szégyenlista szépen apadt ma, de kemény munka volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése