2011. december 18., vasárnap

Szórakozás, finis


Dani visszajött Bertinoroból (I). Utolsó hétvégénken a Berlinische Galerie-ben megnéztük a Besnyő Éva-kiállítást. Az általam eddig nem ismert, hosszú életű (1910-2003) magyar fotográfus Berlinen keresztül érkezett Hollandiába, a tárlaton főleg 30-as, 40-es évekbeli fotóiból válogattak. Jó volt, de itt Berlinben el vagyunk kényeztetve magyar fényképészekből, Munkácsitól Capáig mindenkinek volt már kiállítása, mióta itt vagyunk. Fent Besnyő Éva egy 1931-es felvétele Berlinből, lenn egy önarckép 1932-ből.


Innen átkocogtunk a Zsidó Múzeum agyondícsért "Heimatkunde" című kiállítására, ahol 30 (zömmel bevándorló) művész próbálta megfogalmazni, mit jelent nekik Németország. Nekünk magas volt. Nekem egyedül Julian Rosefeldt nagyszabású videómunkája tetszett, ami a német erdő-mítoszt boncolgatta. Gondoljatok a Jancsi és Juliskára!


Szerény baráti körünkkel (Judit és Jóska) elmentünk búcsúvacsorázni, és ma még a korcsolyapályán is tiszteletünket tettük. Ezzel a kultúrprogram befejeződött, már csak a csomagolás van hátra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése