2011. december 15., csütörtök

Tropical Islands



Sikerült!!! Veronika meggyógyult, Csíkos Nagyapa befutott és eljutottunk Tropical Islandsbe. Ez egy beltéri trópusi strandimitáció Berlintől 60 km-re. A helyszín sokáig katonai repülőtér volt, majd a kilencvenes években léghajókat akart gyártani itt egy cég, ami csődbe ment, ezután jött a nagy ötlet, a strand létrehozása. Szép példája az iparból szolgáltatási társadalomba való átmenetnek. A puszta közepén álló félgömb alakú, 107 (!) méter magas, alátámasztás nélkül épült csarnok bizarr látvány.
Benn 26 fok van, ültettek egy igazi műesőerdőt, amiben még kisebb állatok is lakoznak. Emellett több természetes tengerpartot utánzó víz, igazi pálmák, balinéz és thai stílusú bungalók, Angkor Watot másoló szaunapalota, gyerekjátszópark, varietészínpad, óriáscsúszda, minigolf, hőlégballon és még ki tudja, micsoda gondoskodik az élményről és a pénzköltésről. Közben nem lehet megfeledkezni a csarnok fém-üveg vázáról. 
Giccs, de annak tökéletes. 
Veronika lelkesen strandolt, evett, csodálta a teknőcöket és a leguánt, és nekem is jólesett a csobbanás a 14 hónapja tartó berlini télben.



A felhős ég csak plakát, de a kunyhók igaziak. Ízelítő az esti showműsorból

A lagúna este


A leguán a menzán lakott, épp napi sétáját végezte (a gondozójával együtt)

1 megjegyzés: