2011. május 22., vasárnap

Vendégek

A volt osztálytársaim elég színes társaság. Egyikük a Zeneművészetire készült sokáig és aztán geológus lett, egy másik a reklámügynökségi munkáját hagyta ott, hogy egy dán népfőiskolán trombitálni tanuljon. Dávidék meg a koreai Sun Myung Moon atya által alapított Egyesítő egyház hívei. A 91 éves Moon atya nemrég Berlinbe látogatott, és erre Dávidék is elugrottak. Az ugrást úgy kell elképzelni, hogy Dávid, a felesége, az anyósa és a három gyerek (2, 6, 10) részben Hollandia, részben Budapest felől érkezett. Itt csatlakoztam hozzájuk én Veróval, és ezzel a félelmetes karavánnal támadtuk a várost.
A szintén Moon atya által alapított Little Angels koreai tánccsoport előadást tartott Berlinben a koreai háború 60 (na jó, 61) éves évfordulójára. A 9-15 év közt kislányok a táncok mellett még több hagyományos koreai hangszert is megszólaltattak, s vége-hossza nem volt a beszédeknek, amelyek (Nyugat)-Németország segítségét méltatták a koreai háború idején. Ide a legkisebbeket nem vittük, ezt én csak úgy tudtam megoldani, hogy a 9 hónapos terhes Claudiára bíztam a magamét Tim mellé, amíg Dani haza nem ért a németóráról. Fegyelmezett volt és nem kezdett el vajúdni. 

A Little Angels egyik tánca

Aztán a csapat eljött hozzánk vacsorázni és nagyon jól sikerült (amerikai lazacleves és Pavlova-torta volt a menü), pénteken pedig teljes létszámmal városnézni indultunk. Az Alexról a 100-as busz emeletére szálltunk fel, s míg az végigdöcögött az Unter den Lindenen, próbáltam az ablakból mutogatni a látnivalókat. Dávidék profi játékosok: a negyedórás útra tucatnyi fánkkal indultunk el, a gyerekek csendben ettek. A kultúrprogram nagyjából ennyi volt, utána még messziről megnéztük a Brandenburgi kaput, majd bevetettük magunkat egy játszótérre. Veró remekül kijött a három kislánnyal, állandóan követte és utánozta őket, és azok nagy szeretettel játszottak vele.
Lovascsapat (Szonjával és Adéllal)

Első Pavlovám

Mindeközben Dani a személyek szabad mozgása jegyében a norvégiai Bergenbe ugrott el egy konfira, hogy szóljon pár szót a topologikus részgráfokról.
Megvolt a 2. számú, a német szomszédok becserkészését célzó gyerekzsúr is, erre meg répás muffint és almatortát sütöttem. Minden jól sikerült, miután az ünnepeltet sikerült kiverni végre az ágyából… Veró a két turnusban rengeteg klassz ajándékot kapott, és jól eljátszott a gyerekekkel, a behízelgés viszont nem jött össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése