2011. június 20., hétfő

Szórakozunk



Mértékkel.
Múlt hétvégén a Kultúrák fesztiváljára mentünk, stílszerűen Kreuzbergbe, ami a népek nagy olvasztótégelye. Az ilyeneken szokásos por, meleg, izzadt emberek, etnocuccok, sör és lepénykenyér mellett elcsíptünk egy balkáni zenét játszó együttest. 

A Balkanova

Veró abszolút fesztiválérett: lelkesen nézte a brékelőket, felkéredzkedett a körhintára, és falta a lepénykenyeret (a kenyérlángos itteni megfelelője).



Aztán elmerészkedtünk Rotfront koncertre. A Rotfront egy félig orosz, félig magyar tagokból álló berlini zenekar, Gryllus Dorka is dúdolgat benne. Előző ittlétünkkor egy szűk rajongói körnek játszottak, a bulijaikon a berlini magyar és orosz emigráns kollektíva tombolt. Azóta kicsit feljöttek, kiadtak két lemezt, és most a híres kreuzbergi SO36 klubban adtak koncertet. Itt már őrületes tömeg volt. Dani az öt éve kalandos és kicsit szégyenletes körülmények közt szerzett Rotfront pólóját viselte (az izzadt énekesről húztam le némi alkudozás után a koncert végén, akkor még nem szerveződött merchandising a banda köré). Most már árultak pólókat a rajongóknak, új designnal, de olyat nem, mint a miénk! Sajnos a zene monoton és nagyon hangos volt, a csőszerű szórakozóhely fülledt, a rajongók izzadtan ugráltak és a tiltás dacára dohányoztak. Épp megállapítottuk, öregek vagyunk ehhez, mikor beállított egy ismerősünk, öthónapos terhesen. Hazakullogtunk. A jó hír, hogy Vera nénit beüzemeltük mint bébiszittert, ami gond nélkül zajlott, Veró végig aludt, pedig Vera többször benézett hozzá.

Még a Kaffee Burgerban, mikor még régi magyar slágereket is játszottak. És igen, ilyen pólója van Daninak!

Most hétvégén meg az Állatkertbe készültünk (a keletibe). Ez az egész hétvégét végigkísérte, többször megpróbáltuk, de szombat reggel nagyon fáradtnak tűnt a gyerek, vasárnap reggel meg esőre állt az idő, végül vasárnap délután, viszonylag szép időben nekivágtunk. Mire odaértünk, eleredt az eső, de akkor már bementünk. A látogatás alatt végig többé-kevésbé esett, de azért megnéztük a flamingókat, a bölényeket, a zsiráfokat és elefántokat. Dani készült, és a Noé bárjáka Playstationból elhozta az idevágó figurákat. Verónak tetszett a zsiráf, de az még jobban, hogy az elefántházban néhány kisméretű faelefántra felmászott és lecsúszott. Vizesen távoztunk. 


Ázott flamingók

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése