2011. június 28., kedd

Gyorshajtás Németországban

Kövezzetek meg, weimari utunk során gyorsan hajtottam (április közepén). Megjegyzem, Németországban alapból nincsen sebességkorlátozás az autópályán. Mindenki megy, amennyivel akar, de aki 130-nál gyorsabban hajt, azt baleset esetén felelősnek fogják tartani. Persze építkezés vagy egyéb okok miatt lehet helyenként sebességkorlátozás. Nos, én sajnos egy 80-as korlátozást nem vettem figyelembe. Ezt sajnálom, mindazonáltal nem tanulság nélkül való az ügy.
Mivel bérautóval mentem, a rendőrség a rendszám alapján felvette a kapcsolatot az autókölcsönző céggel, akik kiadták az adataimat. Mindezért a kölcsönző rámperkált 15 euró kezelési költséget, erről levélben értesített (május vége) és megnyugtatott, hogy nem kell semmit tenni, a rendőrség majd értesít a bírságról. Kisvártatva (június közepe) a rendőrség is levelet küldött, leírva a tényállást. Egy internetcímet is megadtak, nekem szóló jelszóval, ahol minden adat szerepelt, az ügyintéző neve, száma, megnézhettem a gyorshajtás pillanatában készült fotót (mellékelve). Ezen a weboldalon rögtön nyilatkozhattam is, én vezettem-e, elismerem-e a bűnösségemet. Elismertem. Enter. Tíz nap múlva megjött az újabb levél a csekkel, rámvertek 120 euró bírságot meg még 23,50-et az ügyintézésért, azt is elmagyarázva, hogy tudok fellebbezni, ha akarok. Nem akarok. Az ügyintéző még tisztelettel üdvözöl is, ahelyett, hogy úgy kezelne, ahogy egy szabálysértő megérdemli.
Egy élmény volt, uraim!

A tettes, noirban

2 megjegyzés:

  1. Nálunkaz Andris hajtott Új-Zélandon egy kicsit rossz oldalon (kivasalta a kanyart). Ott a büntit asszem helyben ki kellett fizetni, de a megadott email-címre mi is kaptunk utána sztárfotót pár kedves sor kíséretében. Komolyan aranyos volt a rendõr, nem tudtuk utálni.

    VálaszTörlés
  2. Én is bérautót vezettem, de én nem akarom kifizetni a bírságot. El lehet ezt valahogy kerülni?

    VálaszTörlés