2010. november 12., péntek

Táttya!

Veró még mindig nem használ konzekvensen szavakat, de a „táttya” elég sok mindent képes kifejezni. Ezt mondja, ha kutyával találkozunk a parkban, a képeskönyvében a macskákra, kutyákra, sőt, egyik reggel a kiságyból az ablakon túl mutogatva újságolta, hogy táttya. És valóban, messze, egy ház tetején lévő antennán ott ült egy táttya, azaz varjú.

Újabban gyengéd: megölel és puszilgat engem, és a plüssállatait is puszilgatja. Egyre jobban szereti a képeskönyveket: felül valamelyik fotelba és komolyan nézegeti őket. Ha szólok, hogy fejjel lefelé tartja, megérinti a fejét. Rossz tanuló felel.

Csíkos Nagyi érkezésének örült, de szerintem nem ismerte meg. Jól kijöttek, egyedül a pelenkázás okozott gondot. Veró ugyanis elszaladgál közben, mi újabban állva és erőből pelenkázzuk. Csíkos Nagyi a kádban pelenkázta, Veró persze átlátta, miről van szó, és tiltakozott.

Étteremben már nemcsak pelenkázóasztalra, de gyerekszékre sincs szükségünk! Elmentünk egy zsebkendőnyi pizzeriába a közelben, itt Veró rögtön jelezte, hogy felülne a felnőttszékekre. Feltettük, és ő a kis kezével megevett két nagy szelet pizzát, én meg büszkén feszítettem.

Először fordult elő, hogy a konditerem gyerekmegőrzőjéből nem akart hazajönni. Épp előtte tanították labdázni a gyerekeket, és ő boldogan rohangált a labdával a kezében (dobni persze még nem tudta).

Voltunk bruncholni is, Vera néni születésnapján. Társasági életemről sokat elmond, hogy egy csomó ismeretlen, 70 és 80 közötti német nyugdíjassal ebédelni érdekes szociális esemény volt a számomra. Jó, nem mindenki volt ismeretlen, páran jelezték, hogy emlékeznek rám, tízéves koromban együtt strandoltunk valamelyik német tónál. Az eseményre hazaruccant Amerikából Vera néni velem egyidős lánya is. És megvan az ultimate brunchhely, a hozzánk közeli Upstalboom hotelben. A 15 eurós díj ugyan borsosnak tűnik (máshol 7 és 9 között mozognak az árak), de ebben benne van a korlátlan kávé, tea, üdítőfogyasztás és egy pohár pezsgő, a hely tágas, világos, és a fő érv: ingyenes gyerekmegőrzés is bennefoglaltatik! Vera nénire lehet hagyatkozni. Veronika szépen ette a halszeleteket villával, utána a gyerekmegőrzős nénire bíztuk. Jól mulattak: Veró húszszor körbeszaladta az éttermet, a néni repült utána. Mindenesetre a nénit becserkésztem, és hajlandó privát is bébiszittelni nálunk. (Ulrike, az eddig bébiszitter nagyon jó, épp ezért teljesen betelt már, nagyon ritkán tudjuk elcsípni.) Kellemes és eredményes délután volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése