2010. december 10., péntek

Veronika beteg

Veró nagyon rendes volt velünk, mert eddig nem betegedett meg. Legalábbis annyira nem, hogy úgy érezzem, azonnal meg kell mutatnom az orvosnak. Lányunk úgy érezte, most nőttünk fel ehhez, mint szülők. Hálás vagyok, hogy volt másfél évünk felkészülni, továbbá, hogy munkanapra időzítette.

Annyira egyébként nem lepődtünk meg, mert sorban Dani és én is lebetegedtünk, mikor Veró is belázasodott, eltoltam a gyerekorvoshoz. Drága aranyos főbérlőink a faliújságra kitették az ő gyerekorvosuk névjegyét. A bejelentkezésnél az asszisztens elég undokul fogadott, hogy miért nincs csip az Európai Egészségbiztosítási Kártyámon, és különben sem érvényes, lépjek be egy Krankenkasséba. Gyorsan idéztem neki a megfelelő jogszabályt, erre elővett még egy nyomtatványt, és ezt már nagyon kedvesen segített kitölteni, együtt harcolva a közös ellenség, a bürokrácia ellen. A várószobába küldtek, két nagy külön terem szolgált erre, az egyikben sok székkel, a másikban egy nagy játszóvárral és rengeteg játékkal. Rajtunk kívül egy orosz és egy fekete bőrű család várakozott. A doktornő vírusfertőzést állapított meg, felírt szemcseppet (érdekes módon Veró szeme gyulladt be, az orra nem is folyik), lázcsillapítót. Fizetnünk nem kellett, és a gyógyszereket is ingyen kaptuk meg a patikában, mivel gyereknek kellett. Jóléti állam.

Veró pedig továbbra is gyerekmódra viselkedik, azaz játszik, nézegeti a képeskönyveit, csak nyűgösebb a szokásosnál és nincs étvágya. Viszont éjszaka nem kellett hozzá felkelni. Összességében egész jól vagyunk, aggodalomra semmi ok. Budapestre rendbejövünk.

Mikor még csak Dani volt beteg és Veronika segített neki cikket javítani

2 megjegyzés:

  1. Jobbulást az egész családnak! Veró tényleg nagyon rendes, hogy eddig várt az első betegséggel :)

    VálaszTörlés
  2. Sára Leának 37,6 hőemelkedése van. A patikában csak csóválták a fejüket, ilyen kicsinek (3 hetes) mi adható lázcsillapításra, ha éjjel meglepne bennünket. Így a lány úgy döntött, leviszi maga 37,2-re.

    VálaszTörlés