2011. augusztus 26., péntek

Marx in Budapest


Ez volt az első repülőút, amit Veró tudatosan élt át és élvezett. Aludni a nagy izgalom miatt nem tudott, de nagyon jól viselkedett, még pisilt is a fedélzeti vécébe. A csomagkiadónál megjegyezte, hogy „repülő, még, még”. A nagyszülőknek nagyon örült, de azért az első egy-két napban túlpörgött, keveset aludt az új környezetben.
A Gézengúznál napi két foglalkozásra kell járnia: egy torna, egy úszás. Az egyensúlyzavar és a fej-törzs kontroll hiánya továbbra is megvan, de egyébként ügyes, bátor, lelkes, együttműködő, nem fél a víztől, a gyógytornára pedig nem is kell bemennem, mert „Veróval már úgy lehet dolgozni, mint egy óvodással”. Szóval, ahogy a matektagozaton mondtuk, minden kiesik, csak a feladat nem. De nagyon örülök, hogy haladunk.
Haladunk az én kivizsgálásommal is: tegnap megműtöttek. Berlinből a neten szereztem új nőgyógyászt, akinek végre volt diagnózisa a bajomra és rögtön orvosolta is. A kedd délutáni landoláshoz képest a csütörtöki operáció még a családunkban is szép tempó. Az előzmények után halálfélelemmel vártam a műtétet, de most nem adtam elő az elvérzős mutatványt, továbbá nem haltam meg és ennek nagyon örülök. Talán végre a második gyerekhez is közelebb kerülünk. A Róbert Károly (lánykori nevén Nyírő) Kórház lenyűgöző volt, kedves személyzettel, háromcsillagos menüvel, légkondival és elektromos ágyemelővel (a számlára stílszerűen hotelszolgáltatást írtak). Már jól vagyok, egy nap után hazaengedtek. Közben Dani még Berlinben, Pöttyös Nagyapa töltött paprikát készített, Csíkos Nagypapa Veronikát hordta a Gézengúzhoz, tehát mindenki olajozottan tette a dolgát.
Szerdán még beüzemeltem az új autónkat, amit megbízásunkra Cs. N. vett meg nemrég, és ki fog jönni velünk Berlinbe (az autó. Cs. N. is, de csak rövid időre).
Egyébként rögtön mellbevágott a budapesti rögvalóság: a vasárnapi lomtalanításra készülve az utcánkban már kedden kiosztott helyeken kempingeznek a gyűjtők, a tilosban parkoló kopasz BMW-s mosdatlan szájjal ordítozik a közterületesekkel, welcome to the jungle.
Dani ma fut be.

És ez még csak az első három nap volt! 

2 megjegyzés:

  1. Tényleg extra tempót nyomtok :) Neked gyors felépülést, drukk a kistesónak és jó tornázást Verónak!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy jól vagy, nagyon drukkolok nektek.

    VálaszTörlés