2010. szeptember 23., csütörtök

Van bébiszitterünk

Új távlatok nyílnak a Marx család előtt az emberi élet megteremtése terén. Más szóval: van bébiszitterünk. Rendes, szimpatikus, gyakorló óvónő, és persze Vera néni szerezte. Pesti mércével rém drága, de tutira megtanítja németül a gyereket, írni-olvasni is, gót betűkkel. Semmi kétségem nem volt, hogy Veronika kooperálni fog, így is történt, és egyórás ismerkedés után már ő fektette, élesben. Jól ment minden. (Nagyon büszke vagyok Veronikára!)

Mi pedig megünnepeltük a házassági évfordulónkat.

Az Umspannwerk Ost-ba mentünk, ami egyértelműen a legmenőbb hely egységsugarú környezetünkben. Az Umspannwerk hajdan trafóépületként kezdte, ma krimiszínház, kabaré és étterem működik benne, mi az utóbbiban voltunk. Gyönyörű ipari műemlék, amelyeket Berlinben általában a kultúrának adnak át, és amelyek annyira kedvesek a szívemnek. Gasztronómiailag a császármorzsából kreált fagyi volt a csúcspont, meggyel, rumban áztatott mazsolával és mandulaforgáccsal, karamellhálóval.

Új korszak kezdődik. Talán mégis lesz miről blogolnom.

3 megjegyzés:

  1. Örülök az új fejleményeknek. Különösen, hogy Veronika tanul németül. Ő biztosan könnyebben fogja kiolvasni a német neveket!

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok, vajon létezik még ez a babysitter? :) Nemrég költöztünk Steglitzbe és néha jólesne valaki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem hiszem. A város átellenes végében lakott.

      Törlés