2011. november 6., vasárnap

A berlini underground!


A hozzánk legközelebbi metrómegálló a Weberwiese állomás, és ez sincs annyira közel. Mikor tavaly szeptemberben megérkeztünk Berlinbe, szomorúan láttuk, hogy még ennél is távolabb került. A Karl-Marx-Allee amúgy sem túl szexi sztálinista arcát építkezés, feltúrt és elterelt utak, rejtélyesen kanyargó óriási rózsaszín csövek csúfítják, és a hozzánk közelebbi két lejáratot lezárták. Így mindig át kell küzdeni magunkat a hatsávos úton, Daninak két perccel tovább tart a munkába menés és jövés. Ennyivel hátrébb tart pályáján.
Ja, és csak lépcső van, de reménykedtünk, hogy hamarosan építenek egy liftet, és milyen jó lesz majd a babakocsival metrózni. Mindez piti ügynek hangzik, de cseppben a tenger: egész Berlin egyetlen Baustelle, még mindig tart a keleti és nyugati városrész összevarrása, a régi épületek lerombolása, folyamatosan építenek újabb metróvonalakat, elterelések és feltúrt utak fogadnak minden városrészben. 

A Weberwiesén a tábla ekképpen pontosította az idők folyamán a kijárat várható átadását:
2011. február 28.
2011. március 31.
2011. szeptember 31. 16:00
2011. szeptember 30. 16:00 (rájöttek). 
2011. október 14. 16:00
2011. november 4. 16:00

Közben látszott, hogy tényleg lesz lift.
November 4-én reggel a lejárat még zárva volt, és egy csapat szaki véleményezte a liftet, de estére valóban megnyílt a lejárat. Örömmel koptatjuk! A romok eltakarítása a környékről, a kerülősáv visszafüvesítése még eltart pár hónapig.  A lift is megnyílt, de már nem érdekes, kinőttük a babakocsit. 

Megnyílt, bár a táj még nem idilli

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése