2011. november 29., kedd

Séták gyerekkel: karácsonyi piac az Alexon

Balról jobbra: egy embernagyságú karácsonyfadísz, Marienkirche, TV-torony és körhinta

A németek imádnak nulla fok alatt a szabadban iszogatni. Most Berlinben erre több tucat karácsonyi vásár ad módot. Mi Veróval az Alexanderplatzbelit kerestük fel. Az áruválaszték az ilyenkor szokásos - kézműves szappanok, perui pulóverek, fafaragványok, és persze forralt bor, sült kolbász, palacsinta -, de mindenhol van pár attrakció. Itt jégtekepálya, óriási körhinta és egy tízméteres forgó szentcsalád-installáció, tetején ventillátorszerű szárnyakkal. De egy miatyánknyira, a Rotes Rathaus előtt máris újabb karácsonyi piacba botlunk, ott több körhinta mellett állatsimogató, jégpálya és óriáskerék teljesíti ki a hangulatot.

Körhinta, szentcsalád-forgó és világóra, a háttérben nagyáruházak
A Galeria áruház szellemes karácsonyi játék-kirakat-installációkat készített, berlini témák köré rendezve. Itt például a falon próbál áttörni egy halom plüssállat, felénk az NDK rendőrkutyával, túloldalt a telegraffitizett Nyugat. Ide be is mentünk mozgólépcsőzni az ifjúság örömére.

Falbontók

Veronikát eddig nagyon igyekeztem megóvni a konzumláztól. Ő még nem tudja, hogy egy üzletben akár meg is vehetnénk valamit, ha ő akarná. Jelentem, annyira jól sikerült ez a nevelés, hogy mikor én levettem a polcról egy-egy doboz bonbont, Veronika "visszatesz" utasítással elvette tőlem és továbbhaladásra ösztökélt.

Beltéri installáció az áruházban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése