2010. október 6., szerda

Pöttyös Nagyiék látogatása

Sokat mulatunk, felváltva: hol ők, hol mi, aszerint, ki van a „boltban”. Az első este Dani rögtön elvitte őket a Bodemuseumba, kihasználva a csütörtök esti ingyenes nyitvatartást. Mint kiderült, utoljára, ez is megszűnt. Pénteken a KaDeWe-be zarándokoltunk el (P.N.-ék, Veronika meg én), ami ugye csak majdnem ment csődbe, de megmentette a Karstadt-áruházakkal együtt a milliárdos Berggruen. Itt Veronika kapott egy szép babát, az első babáját! Nagyon örült neki, anyai kötelességeit azóta is lelkesen gyakorolja, kis kübliből szorgosan „itatja” a babát, közben szürcsöl.

Szombaton bruncholni mentünk Prenzlauer Bergbe, a Restauration 1900-ba. Az étteremben egy érdekes fotókiállítás is volt: a negyed házai az 1987-es felújítás után, de még a rendszerváltás előtt lefotózva, melléállítva az épület mai képe. Hasonlót a Geo Magazin legújabb száma is közzétett, weben is látható néhány fényképpár. Veronika szokatlanul jól viselkedett, majdnem másfél órán át szépen ült az etetőszékben, olajbogyót meg zsemlét eszegetett, míg a nagyok lazacot és hasonlókat falatoztak. Utána megkértük Pöttyös Nagyiékat, hogy vigyék haza sziesztázni a lányt, és P. Nagyapa életében először mei-taiban hordozta. Veró rögtön észrevette, hogy valami szokatlan történik, és végig vigyorgott az úton, ez még az P. N.-ékat is megnyugtatta, és ezennel a mei tai híveivé szegődtek.

Mi meg bringával csatangoltunk egyet Prenzlauer Bergben. Rögtön a Kollwitzplatz hétvégi piacával kezdtük, ahol több egyedi tervezésű ruhadarabbal gazdagodtam, például ezzel a táskával. Annyira én vagyok, nem lehetett otthagyni. Az eladók hozták a berlini átlagot, egy lengyel, egy angol, és egy Israel nevű namíbiai árussal beszélgettünk. Ő svédnek vélt minket. Jó érzés, hogy csak a lakóhelyünk változik, mi nem. Nézegettük a szépen felújított házakat, a trendi kis designboltokat, aztán a Babylon Mitte moziban landoltunk. Film előtt még volt egy kis idő, így levest ettünk a kávézójában, történetesen mindkettőnknek sikerült másmilyet kihozniuk, mint amit rendeltünk. Végül a Sexo con amor (’Szex szerelemmel’) című chilei filmet néztük meg, ami állítólag a legnagyobb kasszasiker volt Chilében. Vicces alkotás három pár szexuális csetlés-botlásáról, jó színészekkel, végig zenével.

3 megjegyzés:

  1. Én már előre befizetek a svédországi blogolásra, és izgatottan várom az első bejegyzést arról, hogy ott milyen nemzetiségűnek saccolnak majd benneteket.

    VálaszTörlés
  2. Hát nagyranőtt spanyolnak:-)

    VálaszTörlés
  3. Ok, az idő-terep asztalon gondolatban előbbre léphetek 4 hellyel? 2 "kocka" Berlin, 1 kocka Stockholm, s máris a napsütötte Madrid "kockán" állok. Csak hogy tudjam! Ebben a játékban is ki indulási helyre kell visszaérkezni?

    VálaszTörlés