2011. november 11., péntek

Pizsamaparti



Veró óvodája ma (Márton-napon) pizsamabulit szervezett. Én még sosem voltam ilyenen, sőt nem is ismerek senkit, aki volt. Amennyire reggel láttam, a pindurok nagyon élvezték a dolgot, a szülőktől bekértek egy halom ennivalót (mi az előzőleg közösen sütött muffinokat vittük, melyeknek a hozzávalóit Veve keverte össze), és az óvónők is pizsamában jöttek!





Az ovitól amúgy is el vagyok ájulva, nagyon sajnálom, hogy itt hagyjuk. Már bejelentettem a felmondást, és arra sem úgy reagáltak, hogy minek nyomtam be soron kívül a gyerekemet, ha csak fél évre kellett a hely, hanem, hogy milyen kár, Veronika mennyire gyorsan és klasszul beilleszkedett, és persze még üljünk össze egyszer, hogy elmondhassam a véleményemet. Ich bin sehr zufrieden, tömören. Hallom másoktól, hogy más ovikban vannak elég militáns gondozónők, akik két perc késésért lebarmolják a szülőt, nálunk ilyen sose fordult elő.
A hálósipkás óvónő Ulrike, ő a kedvencünk, folyton bohóckodik a gyerekekkel, reggel Veró rohan, hogy a nyakába vesse magát.
És még egy meglátás: Tim óvodájában, ami 100 méterre fekszik a mienktől, csupa német gyerek jár a csoportba. A mienkben egyharmad kapásból színesbőrű, és gondolom még van egy pár lengyel, francia stb. Ez vajon miért van? Sajnos Veró az afroberlini csoporttársaira továbbra is "fekete gyerek" felkiáltással mutogat (szerencsére legalább magyarul). A ti gyereketek csinált ilyet? Ugye mire hazaköltözünk, ezt abba fogja hagyni?

1 megjegyzés:

  1. Itt hamar leszoktatják majd róla! :( Na, nem ijesztgetlek. Itt is lehet jó óvodát, és gyerekekhez értő gondozókat találni. Nekünk is sikerült. Anna is szívesen jár. Mellesleg a babái között van egy, még az én gyerekeimtől örökölt u.n. csoki-baba, egy néger baba.

    VálaszTörlés